RAKILAR







RAKILARBurgaz’ın rakı çeşitleri arasında Burgaz Rakı, Ata Rakı ve Rakı Turka yer alır. Rakı sek içilebileceği gibi, süt beyaz renge ulaşıncaya kadar suyla karıştırılıp buz ilave edilerek de içilebilir. Kırmızı et ve balık ile tüketilmesi önerilir. Rakı sofralarının vazgeçilmezi geleneksel Türk mutfağı mezelerini de unutmayın.



BURGAZ RAKIÖzellikler : Türk rakısının karakteristik özelliklerini anason ve suma oluşturur. Suma kısaca üzümden elde edilen etil alkoldür. Burgaz Rakı’nın üretiminde kullanılan suma, tarım cenneti olan ülkemizde yetişen yenilebilir kalitedeki kuru ve yaş üzümlerden elde edilmektedir. Kaliteli suma sayesinde ağızda hoş bir lezzet bırakır. Aynı zamanda Türk rakısına eşsiz bir tat veren, onu “aslan sütü” yapan anason da Burgaz Rakı için özenle yetiştirilmekte ve fabrikamızda kendimize özgü tekniklerle işlenmektedir.İşte bu sebeple Burgaz Rakı açıldığında ve servis edildiğinde hoş bir anason ve üzüm kokusu hissedilir. Su ilave edildiğinde süt beyazı bir renk alır ve anason yağının kalitesinden ötürü bardak yüzeyinde yağlanma yapar ve ağızda da hoş bir tat bırakır. Burgaz Rakı’ya içim hafifliği ve yumuşaklığı ile ayrı bir keyif veren Istıranca Dağları’nın serin suları ise Burgaz Rakı’nın keyifli içiminin sırrıdır.Alkol Derecesi : % 45 hacmenAmbalaj : 70 cl , 35 cl , 20 cl, 10cl



ATA RAKIÖzellikleri :Ata Rakı’da klasik Türk rakısının kalite unsurları olarak kabul edilen üzüm ve anason tatlarının eşsiz bir uyumu vardır. Türkiye’nin dört bir yanında yenilebilir kalitede yetiştirilmiş ve işlenmiş, kuru ve yaş üzümler ile özellikle Ege Bölgesi’nde yetiştirilen yüksek kalitede anason tohumları, Istranca Dağları’nın nefis suları, fabrikamızda atalarımızın deneyimlerine, günümüz bilim ve teknolojisi eklenerek işlenmektedir.Ata Rakı anasonu yoğun, sert içimli, belirgin üzüm tadı hissedilen, damakta yoğun, içimi tok Türk rakısıdır. Üzüm ve anasonun büyük bir incelikle ve özenle işlendiği Ata Rakı’da, daha şişesi açıldığında hoşa giden bir üzüm ve anason kokusu hissedilir. Sulandırıldığında yoğun bir süt beyazı rengi alır ve bardak cidarında grimsi bir yağ tabakası oluşur. Alkol Derecesi : % 45 hacmenAmbalaj : 70 cl , 35 cl



RAKI TURKAÖzellikleri : Rakıyı yumuşak sevenlere özel olarak üretilen Rakı Turka’da rakıyı Türk rakısı yapan üzüm ve anason, kendisine özgü bir teknik ile işlenir. Istıranca Dağları’nın eşsiz yumuşak suyuyla birleştirilir ve uzun uzun dinlendirilerek uygunlaştırılır.Kendisine has üretim teknolojisi sayesinde sek içilebilecek kadar tatlımsı ve yumuşak, ama bir o kadar da damakta yoğun bir rakıdır. Temiz ve zarif bir kokusu vardır; yakıcı değildir. Alkol Derecesi : % 40 hacmenAmbalaj : 70 cl



BURGAZ YAŞ ÜZÜM RAKISIÖzellikleri : Sınırlı sayıda %100 yaş üzümden üretilen Burgaz yaş üzüm rakısının üretiminde Manisa'nın Alaşehir-Sarıgöl bölgesinin Sultaniye üzümleri , ege bölgesinin en kaliteli anasonu kullanılmıstır. Istranca dağlarının suyu da ayrı bir tat vermektedir.Burgaz a.ş. nin modern tesislerinde üretilen Burgaz yaş üzüm rakısı uzun uzun dinlendirilerek mudavimleri ile buluşmuştur.Tadımında ise ağızda taze üzüm ve hafif anason tadı belirgin , anason yağı bardak cidarında yağlanma yapıyor, damakta kaygan , yumuşak, dengeli bir rakı. Alkol Derecesi : % 45Ambalaj : 70 cl ,35 cl , 20 cl